Therapeuten

Bij phoros werken gekwalificeerde therapeuten: eerstelijnspsychologen NIP/ GZ psychologen BIG. Iedereen heeft ruime ervaring in de eerstelijns psychologische hulpverlening. Een psycholoog heeft daarnaast ruime ervaring in organisatieadvies en bedrijfsopleidingen.
Wij zijn aangesloten bij de beroepsverenigingen: NIP, LVVP en NVPO.
Bij Phoros Advies eerstelijnspsychologen werken:

Niek Meulenbroek

Eerstelijnspsycholoog NIP, gezondheidszorgpsycholoog BIG (nr.1904 988 2725), gecertificeerd bedrijfsopleider, lid en deskundige Nederlandse Vereniging van Psychosociale Oncologie, Registerpsycholoog NIP / Gezondheidszorg, Registerpsycholoog NIP/ Arbeid & Organisatie

 • Meer dan drieëndertig jaar werkzaam als zelfstandig gevestigd psycholoog. In de sessies werk ik klachtgericht, inzicht-gevend en vooral persoonlijk. Ik gebruik 40 jaar persoonlijke ervaring met mindfulness-technieken (MBCT/MBSR) en toepassingen daarvan in het werk met cursisten en de behandeling van clienten.
 • Eerder enkele jaren werkzaam geweest in een psychotherapiepraktijk met specialisatie seksuologie. Daarvoor werkervaring in een multinational als intern bedrijfsopleider, waarna enkele jaren werkzaam bij een organisatieadvies bureau in Zeist als bedrijfsopleider en consultant.
 • Sinds ruim tien jaar begeleid ik kankerpatiënten (en hun partner/kinderen) op het psychosociale vlak. Daarbij zet ik ook regelmatig mindfulness technieken als extra ondersteuning in.
 • Werkt als enige in de praktijk met jeugdigen vanaf 18 jaar oud.
 • Aandachtsgebieden: kortdurende gezins- en partnerrelatietherapie, seksuele problematiek, angst en depressie, levensfaseproblematiek, identiteitsproblemen, werkgebonden problemen en mindfulness-trainingen open inschrijving.
 • Werkt in Tilburg en Drunen.LVVP-visitatielogo-klein
 • Download Niek’s kwaliteitsstatuut
 • Download Niek’s privacy-verklaring
 • “Omarm wat werkt.”

Uw naam:

Uw e-mail adres:

Onderwerp:

Uw bericht:

Miranda Mens

Eerstelijnspsycholoog NIP, gezondheidszorgpsycholoog BIG (nr. 8991 071 8625), Lid en deskundige Vereniging van Psychosociale Oncologie

 • Mijn loopbaan ben ik gestart als operatie-assistente in het Willem-Alexanderziekenhuis in ’s- Hertogenbosch en later in het Tweestedenziekenhuis te Waalwijk. Na mijn studie psychologie te hebben afgerond ben ik gaan werken bij een grote praktijk in Rosmalen. Aanvankelijk legde ik me vooral toe op forensisch psychodiagnostisch onderzoek en rapportage, wat ik erg fascinerend vond en aansloot bij mijn nieuwsgierigheid naar menselijke drijfveren en motivaties. Later ben ik me steeds meer gaan toeleggen op behandelingen van cliënten en merkte dat ik daar meer bevrediging in vond. Het aangaan van contacten en (behandel-)relaties met mensen en hen kunnen ondersteunen in tijden waarin zij ondersteuning behoeven spreekt me erg aan.
 • Sinds november 2008 ben ik werkzaam voor Phoros. Mijn belangrijkste aandachtsgebieden zijn onder andere: traumaverwerking, werkgerelateerde problematiek en rouwproblematiek, maar juist de veelzijdigheid van mijn vak als eerstelijnspsycholoog vind ik boeiend, waarbij ik verschillende mensen en verschillende typen klachten tegenkom. Sinds het voorjaar van 2018 heb ik mijn specialisatie Medische Psychologie afgerond, gericht op het behandelen van psychische klachten bij mensen met kanker of chronische, medische aandoeningen.
 • Voornamelijk werk ik kortdurend en gebruik daarbij technieken uit de cognitieve gedragstherapie, interpersoonlijke psychotherapie bij depressie, oplossingsgerichte therapie en EMDR-behandelingen bij trauma- of verwerkingsproblematiek. Als therapeut kan ik als de situatie daarom vraagt confronterend zijn. Verder ben ik vooral concreet en vaak to-the-point, waarbij ik een steunende en open positie inneem.
 • Werkt in Tilburg en Medisch Centrum Oud Noord (Tilburg) en WaalwijkLVVP-visitatielogo-klein
 • Download Miranda’s kwaliteitsstatuut
 • Download Miranda’s privacy-verklaring
 • ‘het leven is wat je gebeurt terwijl je andere plannen maakt’.  -Acda & de Munnik

Uw naam:

Uw e-mail adres:

Onderwerp:

Uw bericht:

Cathrien Bartels

Gezondheidszorgpsycholoog BIG (nr. 6991 2733 125), Lid VEN (Vereniging EMDR Nederland), Lid en deskundige Nederlandse Vereniging Psychosociale Oncologie

 • Na mijn afstuderen aan de Universiteit van Utrecht heb ik mijn opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog afgerond bij een SGGZ-instelling, waar ik met name mensen behandelde met angst- en stemmingsstoornissen en werkgerelateerde problematiek. Daarna heb ik de overstap gemaakt naar de BGGZ, waar ik uiteenlopende problematiek heb gezien en mee heb mogen werken aan het ontwikkelen van diverse zorgprogramma’s voor gezondheidscentra. Het zoeken naar aansluiting met andere disciplines heb ik hierin als zeer waardevol ervaren: ieder vanuit zijn eigen expertise samenwerken aan goede zorg.
  De afgelopen jaren heb ik mij verdiept en gespecialiseerd in Cognitieve Gedragstherapie, Interpersoonlijke Psychotherapie, Acceptance and Commitment Therapie (ACT), Emotion Focussed Therapy (EFT) en EMDR (traumabehandeling).
 • In de behandeling richt ik mij vaak op het leren omgaan met pijnlijke gevoelens en gedachten. Deze weerhouden ons er vaak van om ons te verbinden met datgene waar we waarde aan hechten. Het staken van het gevecht tegen het ervaren van deze gevoelens en gedachten, zorgt er voor dat er ruimte komt om de aandacht te richten op dat wat we echt belangrijk vinden. Behandelingen zijn altijd op maat gemaakt in goed overleg. Ze zijn klacht- en persoonsgericht, waarbij de hulpvraag leidend is.
 • Werkt in Tilburg op donderdagenLVVP-visitatielogo-klein
 • Download Cathrien’s kwaliteitsstatuut
 • Download Cathrien’s privacyverklaring
 • Ieder zijn eigen-aardigheden 

Uw naam:

Uw e-mail adres:

Onderwerp:

Uw bericht:

Kitty van Oosterhout

Psycholoog, lid NFG

 • In 1994 ben ik afgestudeerd als psycholoog, en sindsdien ben ik op meerdere fronten binnen de hulpverlening werkzaam geweest. Ik ben begonnen bij een reïntegratiebedrijf om mensen te ondersteunen bij arbeidsgerelateerde problematiek. Van daaruit ben ik doorgestroomd naar een specialistische GGZ-instelling.
 • Binnen de reguliere GGZ behandel ik nu dus al bijna twintig jaar mensen met diverse psychische diagnoses, die worden doorverwezen door de huisarts. Ik maak daarbij gebruik van allerlei technieken zoals onder andere oplossingsgerichte therapie, IPT (Interpersoonlijke Psychotherapie voor depressies en rouw), CGT (Cognitieve gedragstherapie), EMDR (om trauma’s en angsten te behandelen) en Schematherapie (om onderliggende patronen te behandelen).
 • Ik heb echter gemerkt dat bepaalde hulpvragen veel breder spelen, dus ook bij mensen die niet aan een diagnose voldoen, of mensen die hun leven “gewoon” weer even op de rit moeten krijgen. Hiervoor combineer ik de meest passende onderdelen uit bovenstaande en onderstaande technieken voor een behandeling op maat.
 • Via opleidingen op het gebied van NLP, hypnose en Mindfulness heb ik kennis gemaakt met methodieken die zeer snelle en blijvende veranderingen in gedrag teweeg kunnen brengen, en deze heb ik vervolgens met mijn ervaringen als psycholoog gecombineerd. Ik vind het belangrijk om samen te zoeken naar de patronen die ervoor zorgen dat gewoontes in stand worden gehouden. Ik werk daarbij vanuit een confronterende steunende houding met humor. Binnen Phoros werk ik als regulier psycholoog voor een project in Drunen, en vanuit mijn eigen bedrijf “321gezond” als “complementair psycholoog” die (gedeeltelijk) vergoed wordt vanuit de aanvullende verzekering. Hierdoor hoeft u uw (verplichte en vrijwillige) eigen risico niet aan te spreken, en bent u vaak goedkoper uit.
 • Ik vind na al die jaren mijn werk nog steeds fantastisch om te doen. Sowieso omdat iedere cliënt uniek is, waardoor ik altijd blijf leren. Het blijft bijzonder dat ik bij mag dragen aan de blijdschap die mensen voelen als ze hun klachten weer achter zich kunnen laten.
 • Werkt in Tilburg en Drunen.
 • Neem de kracht te veranderen wat je wil veranderen, de moed om te accepteren wat je niet kunt veranderen, en de wijsheid om het verschil te zien.

Download Kitty’s privacy-verklaring

Uw naam:

Uw e-mail adres:

Onderwerp:

Uw bericht:

Judith Centen

Psycholoog i.o. tot GZ-psycholoog, Psycholoog NIP, LOGO-verklaring, Basisaantekening Psychodiagnostiek bij het Nederlands Instituut van Psychologen

 • Als psycholoog vind ik het belangrijk om actief, respectvol en open te luisteren. Dat de cliënt een goede ‘klik’ voelt en zich op zijn/haar gemak voelt bij mij vind ik daarbij een voorwaarde. Vanuit dit uitgangspunt ga ik samen met de cliënt onderzoeken welke oorzaak er is voor de klachten en hoe de klachten kunnen afnemen of hanteerbaar worden. Hierbij ga ik uit van de kracht en mogelijkheden van de cliënt zelf, gebruikmakend van de behandeling die aansluit bij en aangepast is op de hulpvraag.
  Over mij: In 2015 studeerde ik af als psycholoog en ben ik direct aan de slag gegaan als psycholoog in de ouderenzorg. Ik heb vooral ervaring in de diagnostiek, begeleiding en behandeling van (oudere) mensen met stemmingsproblemen, cognitieve problemen en verlieservaringen.
 • In augustus 2019 ben ik begonnen aan een vervolgopleiding tot GZ-psycholoog en sindsdien werk ik ook bij Phorosadvies Eerstelijnspsychologen. Ik ben werkzaam op de vrijdag.

Download Judith’s privacy-verklaring

Uw naam:

Uw e-mail adres:

Onderwerp:

Uw bericht:

Terug naar home