Therapeuten

Bij phoros werken gekwalificeerde therapeuten: GZ psychologen BIG. Iedereen heeft ruime ervaring in de eerstelijns psychologische hulpverlening. Een psycholoog heeft daarnaast ruime ervaring in organisatieadvies en bedrijfstrainingen.
Wij zijn aangesloten bij de beroepsverenigingen: NIP, LVVP en NVPO.
Bij Phoros Advies eerstelijnspsychologen werken:

Niek Meulenbroek

Gezondheidszorgpsycholoog BIG (nr.1904 988 2725), gecertificeerd bedrijfsopleider, lid en deskundige Nederlandse Vereniging van Psychosociale Oncologie, Registerpsycholoog NIP

 • Meer dan zesendertig jaar werkzaam als zelfstandig gevestigd psycholoog. In de sessies werk ik klachtgericht, inzicht-gevend en vooral persoonlijk. Ik gebruik 40 jaar persoonlijke ervaring met mindfulness-technieken (MBCT/MBSR) en toepassingen daarvan in het werk met cursisten en de behandeling van cliënten.
 • Eerder enkele jaren werkzaam geweest in een psychotherapiepraktijk met specialisatie seksuologie. Daarvoor werkervaring in een multinational als intern bedrijfsopleider, waarna enkele jaren werkzaam bij een organisatieadvies bureau in Zeist als bedrijfsopleider en consultant.
 • Jarenlang kwalificatie gehad als Eerstelijnspsycholoog NIP en idem als Register psycholoog NIP Arbeid & Organisatie. Bewust deze registraties los gelaten om mij in de vrijgekomen tijd o.a. te kunnen verdiepen in trans-diagnostisch werken en vooral meer tijd te hebben voor het werken met cliënten.
 • Sinds ruim 14 jaar begeleid ik kankerpatiënten (en hun partner/kinderen) op het psychosociale vlak.
 • Werk graag rondom zingevingsvragen en andere levensvragen die aan de basis kunnen liggen van stemmings- of andere klachten.
 • Werk als enige in de praktijk met jeugdigen vanaf 18 jaar oud.
 • Ik gebruik diagnostische testen zoals: Honos+;SQ48, SCL90, UCL, DASS42, en gebruik de SQi GGZ en ORS respectievelijk als evaluatie- en ROM-instrument. Voor uitgebreidere diagnostiek kan ik collega’s inschakelen.
 • Aandachtsgebieden: kortdurende gezins- en partnerrelatietherapie, seksuele problematiek, angst en depressie, levensfaseproblematiek, identiteitsproblemen, werk gebonden problemen en mindfulness-trainingen open inschrijving.
 • Werkt in Tilburg en Drunen.LVVP-visitatielogo-klein
 • Download Niek’s kwaliteitsstatuut
 • Download Niek’s privacy-verklaring
 • Opnieuw LVVP gevisiteerd voor 5 jaar vanaf 13 juli 2022 tot 31 december 2027
 • “Omarm wat werkt” is de kortste omschrijving van mijn zorgvisie. Ik beslis niets over uw hoofd heen maar juist samen met u als cliënt. Daarbij staat de “therapeutische samenwerkingsrelatie” centraal. Ik heb het erg inspirerend gevonden om al die jaren mee te maken hoe cliënten uiteindelijk hun eigen hulpbronnen weten aan te spreken. Die kracht spreek ik dus aan, zo nodig (op onderdelen) los van voorgeschreven behandelprotocollenprotocollen.

  Uw naam:

  Uw e-mail adres:

  Onderwerp:

  Uw bericht:

  Miranda Mens

  Eerstelijnspsycholoog NIP, gezondheidszorgpsycholoog BIG (nr. 8991 071 8625), Lid en deskundige Vereniging van Psychosociale Oncologie

  • Mijn loopbaan ben ik gestart als operatie-assistente in het Willem-Alexanderziekenhuis in ’s- Hertogenbosch en later in het Tweestedenziekenhuis te Waalwijk. Na mijn studie psychologie te hebben afgerond ben ik gaan werken bij een grote praktijk in Rosmalen. Aanvankelijk legde ik me vooral toe op forensisch psychodiagnostisch onderzoek en rapportage, wat ik erg fascinerend vond en aansloot bij mijn nieuwsgierigheid naar menselijke drijfveren en motivaties. Later ben ik me steeds meer gaan toeleggen op behandelingen van cliënten en merkte dat ik daar meer bevrediging in vond. Het aangaan van contacten en (behandel-)relaties met mensen en hen kunnen ondersteunen in tijden waarin zij ondersteuning behoeven spreekt me erg aan.
  • Sinds november 2008 ben ik werkzaam voor Phoros. Mijn belangrijkste aandachtsgebieden zijn onder andere: traumaverwerking, werkgerelateerde problematiek en rouwproblematiek, maar juist de veelzijdigheid van mijn vak als eerstelijnspsycholoog vind ik boeiend, waarbij ik verschillende mensen en verschillende typen klachten tegenkom. Sinds het voorjaar van 2018 heb ik mijn specialisatie Medische Psychologie afgerond, gericht op het behandelen van psychische klachten bij mensen met kanker of chronische, medische aandoeningen.
  • Voornamelijk werk ik kortdurend en gebruik daarbij technieken uit de cognitieve gedragstherapie, interpersoonlijke psychotherapie bij depressie, oplossingsgerichte therapie en EMDR-behandelingen bij trauma- of verwerkingsproblematiek. Als therapeut kan ik als de situatie daarom vraagt confronterend zijn. Verder ben ik vooral concreet en vaak to-the-point, waarbij ik een steunende en open positie inneem.
  • Werkt in Tilburg en WaalwijkLVVP-visitatielogo-klein
  • Download Miranda’s kwaliteitsstatuut
  • Download Miranda’s privacy-verklaring
  • ‘het leven is wat je gebeurt terwijl je andere plannen maakt’.  -Acda & de Munnik

   Uw naam:

   Uw e-mail adres:

   Onderwerp:

   Uw bericht:

   Ellen Totté

   Gezondheidszorgpsycholoog BIG (nr. 69926649725)

   • Sinds het afronden van mijn studie psychologie in 2008 aan de Universiteit van Tilburg ben ik werkzaam als psycholoog. Om mijn kennis en kunde verder te verbreden en ontwikkelen heb ik in 2019 de opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog afgerond. Vanaf 2020 ben ik werkzaam voor PhorosAdvies wat ik combineer met werken in de ouderenzorg.
   • Ik behandel zowel volwassenen als ouderen. Cliënten kunnen met allerlei lichte tot matige psychische klachten bij mij terecht. Ik heb onder andere ervaring met angst- en stemmingsklachten zoals depressie, piekeren en rouw, maar ook met klachten door levensfaseproblematiek, verwerkingsproblemen en klachten als (gevolg van) AD(H)D, ASS, dwangmatig handelen of ongewenste gewoonten en terugkerende gedachtes of obsessies. Daarnaast heb ik veel ervaring met lichte cognitieve problemen en dementie.
   • In mijn werkwijze ga ik uit van contact als basis, ben ik steunend en volg ik de cliënt, al zal ik zeker ook sturen, duidelijk zijn en structuur aanbrengen indien nodig. Ik werk zowel klachtgericht als inzichtgevend, en maak gebruik van behandelmethodes als cognitieve gedragstherapie, EMDR, psycho-educatie, cliëntgerichte therapie, mindfulness, en E-health en Acceptance and Commitment Therapy.
   • Werkt in Tilburg op maandag.LVVP-visitatielogo-klein

   Download Ellen’s privacy-verklaring 
   Download Ellen’s kwaliteitsstatuut

    Uw naam:

    Uw e-mail adres:

    Onderwerp:

    Uw bericht:

    Marion Robben

    Gezondheidszorgpsycholoog BIG (nr. 49926771625), Psycholoog NIP

    • Na mijn studie Medische Psychologie ben ik mijn werkende leven als psycholoog gestart in de specialistische GGZ, waar ik me bezig hield met diagnostiek en behandeling op diverse gebieden, waaronder angst- en stemmingsproblematiek, persoonlijkheidsproblematiek en ADHD / autisme spectrum. Daarnaast ben ik gaan werken in een verpleeghuis, waarbij ik vooral ouderen met een dementie en NAH (niet aangeboren hersenletsel) heb behandeld, maar ook veel heb samengewerkt met de mensen die hen het meest na stonden: de mantelzorgers. Hoe verschillend deze twee banen ook waren, in beide gevallen heb ik ervaren hoe waardevol het is om contact te mogen maken met mensen op kwetsbare momenten en klachten te verlichten door er samen de schouders onder te zetten
    • Begin 2017 ben ik in het kader van mijn opleiding tot GZ-psycholoog aan de slag gegaan bij Phoros. De voldoening die ik haalde uit de behandelcontacten hier, heeft gemaakt dat ik er (nog steeds naast mijn werk met ouderen en mantelzorgers in het verpleeghuis) nu als GZ-psycholoog mijn werk wil voortzetten. Mijn aandachtsgebieden zijn angst, depressie, onverklaarde lichamelijke klachten en overige klachten die op het snijvlak van het medische en psychische voorkomen.
    • In mijn behandelingen vind ik het belangrijk om met iedere cliënt te overleggen wat de behandelmogelijkheden voor de klachten zijn en welke route we samen kiezen. Daarbij gebruik ik met name technieken uit de cognitieve gedragstherapie, kortdurende psychodynamische therapie en oplossingsgerichte therapie.
    • Werkt in Tilburg
    • ‘Geluk is niet de afwezigheid van problemen, maar het vermogen er mee om te gaan’LVVP-visitatielogo-klein

    Download Marion’s privacy-verklaring 
    Download Marion’s kwaliteitsstatuut

     Uw naam:

     Uw e-mail adres:

     Onderwerp:

     Uw bericht: