Therapeuten

Bij phoros werken gekwalificeerde therapeuten: eerstelijnspsychologen NIP/ GZ psychologen BIG. Iedereen heeft ruime ervaring in de eerstelijns psychologische hulpverlening. Een psycholoog heeft daarnaast ruime ervaring in organisatieadvies en bedrijfsopleidingen.
Wij zijn aangesloten bij de beroepsverenigingen: NIP, LVVP en NVPO.
Bij Phoros Advies eerstelijnspsychologen werken:

Niek Meulenbroek

Gezondheidszorgpsycholoog BIG (nr.1904 988 2725), gecertificeerd bedrijfsopleider, lid en deskundige Nederlandse Vereniging van Psychosociale Oncologie, Registerpsycholoog NIP

 • Meer dan drieëndertig jaar werkzaam als zelfstandig gevestigd psycholoog. In de sessies werk ik klachtgericht, inzicht-gevend en vooral persoonlijk. Ik gebruik 40 jaar persoonlijke ervaring met mindfulness-technieken (MBCT/MBSR) en toepassingen daarvan in het werk met cursisten en de behandeling van clienten.
 • Eerder enkele jaren werkzaam geweest in een psychotherapiepraktijk met specialisatie seksuologie. Daarvoor werkervaring in een multinational als intern bedrijfsopleider, waarna enkele jaren werkzaam bij een organisatieadvies bureau in Zeist als bedrijfsopleider en consultant.
 • Jarenlang kwalificatie gehad als Eerstelijnspsycholoog NIP en idem als Register psycholoog NIP Arbeid & Organisatie. Bewust deze registraties recent los gelaten om mij in de vrijgekomen tijd te kunnen verdiepen in nieuwe psychotherapeutische technieken.
 • Sinds ruim twaalf jaar begeleid ik kankerpatiënten (en hun partner/kinderen) op het psychosociale vlak.
 • Werk graag rondom zingevingsvragen die aan de basis kunnen liggen van stemmings- of andere klachten.
 • Werk als enige in de praktijk met jeugdigen vanaf 18 jaar oud.
 • Aandachtsgebieden: kortdurende gezins- en partnerrelatietherapie, seksuele problematiek, angst en depressie, levensfaseproblematiek, identiteitsproblemen, werkgebonden problemen en mindfulness-trainingen open inschrijving.
 • Werkt in Tilburg en Drunen.LVVP-visitatielogo-klein
 • Download Niek’s kwaliteitsstatuut
 • Download Niek’s privacy-verklaring
 • “Omarm wat werkt.”

  Uw naam:

  Uw e-mail adres:

  Onderwerp:

  Uw bericht:

  Miranda Mens

  Eerstelijnspsycholoog NIP, gezondheidszorgpsycholoog BIG (nr. 8991 071 8625), Lid en deskundige Vereniging van Psychosociale Oncologie

  • Mijn loopbaan ben ik gestart als operatie-assistente in het Willem-Alexanderziekenhuis in ’s- Hertogenbosch en later in het Tweestedenziekenhuis te Waalwijk. Na mijn studie psychologie te hebben afgerond ben ik gaan werken bij een grote praktijk in Rosmalen. Aanvankelijk legde ik me vooral toe op forensisch psychodiagnostisch onderzoek en rapportage, wat ik erg fascinerend vond en aansloot bij mijn nieuwsgierigheid naar menselijke drijfveren en motivaties. Later ben ik me steeds meer gaan toeleggen op behandelingen van cliënten en merkte dat ik daar meer bevrediging in vond. Het aangaan van contacten en (behandel-)relaties met mensen en hen kunnen ondersteunen in tijden waarin zij ondersteuning behoeven spreekt me erg aan.
  • Sinds november 2008 ben ik werkzaam voor Phoros. Mijn belangrijkste aandachtsgebieden zijn onder andere: traumaverwerking, werkgerelateerde problematiek en rouwproblematiek, maar juist de veelzijdigheid van mijn vak als eerstelijnspsycholoog vind ik boeiend, waarbij ik verschillende mensen en verschillende typen klachten tegenkom. Sinds het voorjaar van 2018 heb ik mijn specialisatie Medische Psychologie afgerond, gericht op het behandelen van psychische klachten bij mensen met kanker of chronische, medische aandoeningen.
  • Voornamelijk werk ik kortdurend en gebruik daarbij technieken uit de cognitieve gedragstherapie, interpersoonlijke psychotherapie bij depressie, oplossingsgerichte therapie en EMDR-behandelingen bij trauma- of verwerkingsproblematiek. Als therapeut kan ik als de situatie daarom vraagt confronterend zijn. Verder ben ik vooral concreet en vaak to-the-point, waarbij ik een steunende en open positie inneem.
  • Werkt in Tilburg en WaalwijkLVVP-visitatielogo-klein
  • Download Miranda’s kwaliteitsstatuut
  • Download Miranda’s privacy-verklaring
  • ‘het leven is wat je gebeurt terwijl je andere plannen maakt’.  -Acda & de Munnik

   Uw naam:

   Uw e-mail adres:

   Onderwerp:

   Uw bericht:

   Chantal Sombekke

   Gezondheidszorgpsycholoog BIG (nr. 89911009425)

   • Ik ben sinds 1999 werkzaam in het boeiende en steeds veranderende werkveld van de geestelijke gezondheidszorg. Na het behalen van mijn doctoraal voor zowel Kinder- en jeugdpsychologie, als Psychologie in de Gezondheidszorg, heb ik mijn vakkennis verder vergroot met de opleiding tot GZ-psycholoog.
   • In de sessies werk ik met  inlevingsvermogen, waarbij mijn insteek praktisch en vooral persoonlijk is . Ik zet cognitieve gedragstherapie en mindfulness-technieken in bij de behandeling van cliënten.
   • Daarnaast hebben levenservaringen een belangrijk deel van mijn manier van werken en algehele levenshouding bepaald. Ik houd van mijn vak; het is niet alleen een beroep maar ook een passie en steeds opnieuw gevoede, intense nieuwsgierigheid naar wat mensen “achter hun schermen” beweegt.
   • Sinds 2009 ben ik erkend supervisor en praktijkopleider voor GZ-psychologen in opleiding en verzorg ik colleges voor opleidelingen.
    Aandachtsgebieden: Mindfulness, slaapproblemen, angst en stemmingsklachten, Somatisch Onverklaarde Lichamelijke Klachten (SOLK),  en gehoor gerelateerde problemen.
   • Werkt in Tilburg en Waalwijk
   • Werkt in Tilburg op woensdagavonden en in Waalwijk op vrijdagenLVVP-visitatielogo-klein
   • Download Chantal’s kwaliteitsstatuut
   • Download Chantal’s privacyverklaring
   • “Soms moet je vergeten wat je voelt en onthouden wat je waard bent”

    Uw naam:

    Uw e-mail adres:

    Onderwerp:

    Uw bericht:

    Kitty van Oosterhout

    Psycholoog, lid NFG

    • In 1994 ben ik afgestudeerd als psycholoog, en sindsdien ben ik op meerdere fronten binnen de hulpverlening werkzaam geweest. Ik ben begonnen bij een reïntegratiebedrijf om mensen te ondersteunen bij arbeidsgerelateerde problematiek. Van daaruit ben ik doorgestroomd naar een specialistische GGZ-instelling.
    • Binnen de reguliere GGZ behandel ik nu dus al bijna twintig jaar mensen met diverse psychische diagnoses, die worden doorverwezen door de huisarts. Ik maak daarbij gebruik van allerlei technieken zoals onder andere oplossingsgerichte therapie, IPT (Interpersoonlijke Psychotherapie voor depressies en rouw), CGT (Cognitieve gedragstherapie), EMDR (om trauma’s en angsten te behandelen) en Schematherapie (om onderliggende patronen te behandelen).
    • Ik heb echter gemerkt dat bepaalde hulpvragen veel breder spelen, dus ook bij mensen die niet aan een diagnose voldoen, of mensen die hun leven “gewoon” weer even op de rit moeten krijgen. Hiervoor combineer ik de meest passende onderdelen uit bovenstaande en onderstaande technieken voor een behandeling op maat.
    • Via opleidingen op het gebied van NLP, hypnose en Mindfulness heb ik kennis gemaakt met methodieken die zeer snelle en blijvende veranderingen in gedrag teweeg kunnen brengen, en deze heb ik vervolgens met mijn ervaringen als psycholoog gecombineerd. Ik vind het belangrijk om samen te zoeken naar de patronen die ervoor zorgen dat gewoontes in stand worden gehouden. Ik werk daarbij vanuit een confronterende steunende houding met humor. Binnen Phoros werk ik als regulier psycholoog voor een project in Drunen, en vanuit mijn eigen bedrijf “321gezond” als “complementair psycholoog” die (gedeeltelijk) vergoed wordt vanuit de aanvullende verzekering. Hierdoor hoeft u uw (verplichte en vrijwillige) eigen risico niet aan te spreken, en bent u vaak goedkoper uit.
    • Ik vind na al die jaren mijn werk nog steeds fantastisch om te doen. Sowieso omdat iedere cliënt uniek is, waardoor ik altijd blijf leren. Het blijft bijzonder dat ik bij mag dragen aan de blijdschap die mensen voelen als ze hun klachten weer achter zich kunnen laten.
    • Werkt in Tilburg en Drunen.
    • Neem de kracht te veranderen wat je wil veranderen, de moed om te accepteren wat je niet kunt veranderen, en de wijsheid om het verschil te zien.

    Download Kitty’s privacy-verklaring

     Uw naam:

     Uw e-mail adres:

     Onderwerp:

     Uw bericht:

     Judith Centen

     Psycholoog i.o. tot GZ-psycholoog, Psycholoog NIP, LOGO-verklaring, Basisaantekening Psychodiagnostiek bij het Nederlands Instituut van Psychologen

     • Als psycholoog vind ik het belangrijk om actief, respectvol en open te luisteren. Dat de cliënt een goede ‘klik’ voelt en zich op zijn/haar gemak voelt bij mij vind ik daarbij een voorwaarde. Vanuit dit uitgangspunt ga ik samen met de cliënt onderzoeken welke oorzaak er is voor de klachten en hoe de klachten kunnen afnemen of hanteerbaar worden. Hierbij ga ik uit van de kracht en mogelijkheden van de cliënt zelf, gebruikmakend van de behandeling die aansluit bij en aangepast is op de hulpvraag.
      Over mij: In 2015 studeerde ik af als psycholoog en ben ik direct aan de slag gegaan als psycholoog in de ouderenzorg. Ik heb vooral ervaring in de diagnostiek, begeleiding en behandeling van (oudere) mensen met stemmingsproblemen, cognitieve problemen en verlieservaringen.
     • In augustus 2019 ben ik begonnen aan een vervolgopleiding tot GZ-psycholoog en sindsdien werk ik ook bij Phorosadvies Eerstelijnspsychologen. Ik ben werkzaam op de vrijdag.

     Download Judith’s privacy-verklaring

      Uw naam:

      Uw e-mail adres:

      Onderwerp:

      Uw bericht:

      Ellen Totté

      Gezondheidszorgpsycholoog BIG (nr. 69926649725)

      • Sinds het afronden van mijn studie psychologie in 2008 aan de Universiteit van Tilburg ben ik werkzaam als psycholoog. Om mijn kennis en kunde verder te verbreden en ontwikkelen heb ik in 2019 de opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog afgerond. Vanaf 2020 ben ik werkzaam voor PhorosAdvies wat ik combineer met werken in de ouderenzorg.
      • Ik behandel zowel volwassenen als ouderen. Cliënten kunnen met allerlei lichte tot matige psychische klachten bij mij terecht. Ik heb onder andere ervaring met angst- en stemmingsklachten zoals depressie, piekeren en rouw, maar ook met klachten door levensfaseproblematiek, verwerkingsproblemen en klachten als (gevolg van) AD(H)D, ASS, dwangmatig handelen of ongewenste gewoonten en terugkerende gedachtes of obsessies. Daarnaast heb ik veel ervaring met lichte cognitieve problemen en dementie.
      • In mijn werkwijze ga ik uit van contact als basis, ben ik steunend en volg ik de cliënt, al zal ik zeker ook sturen, duidelijk zijn en structuur aanbrengen indien nodig. Ik werk zowel klachtgericht als inzichtgevend, en maak gebruik van behandelmethodes als cognitieve gedragstherapie, EMDR, psycho-educatie, cliëntgerichte therapie, mindfulness, en E-health en Acceptance and Commitment Therapy.
      • Werkt in Tilburg op maandag.LVVP-visitatielogo-klein

      Download Ellen’s privacy-verklaring 
      Download Ellen’s kwaliteitsstatuut

       Uw naam:

       Uw e-mail adres:

       Onderwerp:

       Uw bericht:

       Marion Robben

       Gezondheidszorgpsycholoog BIG (nr. 49926771625), Psycholoog NIP

       • Na mijn studie Medische Psychologie ben ik mijn werkende leven als psycholoog gestart in de specialistische GGZ, waar ik me bezig hield met diagnostiek en behandeling op diverse gebieden, waaronder angst- en stemmingsproblematiek, persoonlijkheidsproblematiek en ADHD / autisme spectrum. Daarnaast ben ik gaan werken in een verpleeghuis, waarbij ik vooral ouderen met een dementie en NAH (niet aangeboren hersenletsel) heb behandeld, maar ook veel heb samengewerkt met de mensen die hen het meest na stonden: de mantelzorgers. Hoe verschillend deze twee banen ook waren, in beide gevallen heb ik ervaren hoe waardevol het is om contact te mogen maken met mensen op kwetsbare momenten en klachten te verlichten door er samen de schouders onder te zetten
       • Begin 2017 ben ik in het kader van mijn opleiding tot GZ-psycholoog aan de slag gegaan bij Phoros. De voldoening die ik haalde uit de behandelcontacten hier, heeft gemaakt dat ik er (nog steeds naast mijn werk met ouderen en mantelzorgers in het verpleeghuis) nu als GZ-psycholoog mijn werk wil voortzetten. Mijn aandachtsgebieden zijn angst, depressie, onverklaarde lichamelijke klachten en overige klachten die op het snijvlak van het medische en psychische voorkomen.
       • In mijn behandelingen vind ik het belangrijk om met iedere cliënt te overleggen wat de behandelmogelijkheden voor de klachten zijn en welke route we samen kiezen. Daarbij gebruik ik met name technieken uit de cognitieve gedragstherapie, kortdurende psychodynamische therapie en oplossingsgerichte therapie.
       • Werkt in Tilburg
       • ‘Geluk is niet de afwezigheid van problemen, maar het vermogen er mee om te gaan’LVVP-visitatielogo-klein

       Download Marion’s privacy-verklaring 
       Download Marion’s kwaliteitsstatuut

        Uw naam:

        Uw e-mail adres:

        Onderwerp:

        Uw bericht:

        Terug naar home