Therapeuten

Bij phoros werken gekwalificeerde therapeuten: eerstelijnspsychologen NIP/ GZ psychologen BIG. Iedereen heeft ruime ervaring in de eerstelijns psychologische hulpverlening. Een psycholoog heeft daarnaast ruime ervaring in organisatieadvies en bedrijfsopleidingen.
Wij zijn aangesloten bij de beroepsverenigingen: NIP, LVVP en NVPO.
Bij Phoros Advies eerstelijnspsychologen werken:

Niek Meulenbroek

Eerstelijnspsycholoog NIP, gezondheidszorgpsycholoog BIG (nr.1904 988 2725), gecertificeerd bedrijfsopleider, lid en deskundige Nederlandse Vereniging van Psychosociale Oncologie, Registerpsycholoog NIP / Gezondheidszorg, Registerpsycholoog NIP/ Arbeid & Organisatie

 • Meer dan drieëndertig jaar werkzaam als zelfstandig gevestigd psycholoog. In de sessies werk ik klachtgericht, inzicht-gevend en vooral persoonlijk. Ik gebruik 40 jaar persoonlijke ervaring met mindfulness-technieken (MBCT/MBSR) en toepassingen daarvan in het werk met cursisten en de behandeling van clienten.
 • Eerder enkele jaren werkzaam geweest in een psychotherapiepraktijk met specialisatie seksuologie. Daarvoor werkervaring in een multinational als intern bedrijfsopleider, waarna enkele jaren werkzaam bij een organisatieadvies bureau in Zeist als bedrijfsopleider en consultant.
 • Sinds ruim tien jaar begeleid ik kankerpatiënten (en hun partner/kinderen) op het psychosociale vlak. Daarbij zet ik ook regelmatig mindfulness technieken als extra ondersteuning in.
 • Werkt als enige in de praktijk met jeugdigen vanaf 18 jaar oud.
 • Aandachtsgebieden: kortdurende gezins- en partnerrelatietherapie, seksuele problematiek, angst en depressie, levensfaseproblematiek, identiteitsproblemen, werkgebonden problemen en mindfulness-trainingen open inschrijving.
 • Werkt in Tilburg en Drunen.LVVP-visitatielogo-klein
 • Download Niek’s kwaliteitsstatuut
 • Download Niek’s privacy-verklaring
 • “Omarm wat werkt.”

Uw naam:

Uw e-mail adres:

Onderwerp:

Uw bericht:

Miranda Mens

Eerstelijnspsycholoog NIP, gezondheidszorgpsycholoog BIG (nr. 8991 071 8625), Lid en deskundige Vereniging van Psychosociale Oncologie

 • Mijn loopbaan ben ik gestart als operatie-assistente in het Willem-Alexanderziekenhuis in ’s- Hertogenbosch en later in het Tweestedenziekenhuis te Waalwijk. Na mijn studie psychologie te hebben afgerond ben ik gaan werken bij een grote praktijk in Rosmalen. Aanvankelijk legde ik me vooral toe op forensisch psychodiagnostisch onderzoek en rapportage, wat ik erg fascinerend vond en aansloot bij mijn nieuwsgierigheid naar menselijke drijfveren en motivaties. Later ben ik me steeds meer gaan toeleggen op behandelingen van cliënten en merkte dat ik daar meer bevrediging in vond. Het aangaan van contacten en (behandel-)relaties met mensen en hen kunnen ondersteunen in tijden waarin zij ondersteuning behoeven spreekt me erg aan.
 • Sinds november 2008 ben ik werkzaam voor Phoros. Mijn belangrijkste aandachtsgebieden zijn onder andere: traumaverwerking, werkgerelateerde problematiek en rouwproblematiek, maar juist de veelzijdigheid van mijn vak als eerstelijnspsycholoog vind ik boeiend, waarbij ik verschillende mensen en verschillende typen klachten tegenkom. Sinds het voorjaar van 2018 heb ik mijn specialisatie Medische Psychologie afgerond, gericht op het behandelen van psychische klachten bij mensen met kanker of chronische, medische aandoeningen.
 • Voornamelijk werk ik kortdurend en gebruik daarbij technieken uit de cognitieve gedragstherapie, interpersoonlijke psychotherapie bij depressie, oplossingsgerichte therapie en EMDR-behandelingen bij trauma- of verwerkingsproblematiek. Als therapeut kan ik als de situatie daarom vraagt confronterend zijn. Verder ben ik vooral concreet en vaak to-the-point, waarbij ik een steunende en open positie inneem.
 • Werkt in Tilburg en Medisch Centrum Oud Noord (Tilburg) en WaalwijkLVVP-visitatielogo-klein
 • Download Miranda’s kwaliteitsstatuut
 • Download Miranda’s privacy-verklaring
 • ‘het leven is wat je gebeurt terwijl je andere plannen maakt’.  -Acda & de Munnik

Uw naam:

Uw e-mail adres:

Onderwerp:

Uw bericht:

Chantal Sombekke

Gezondheidszorgpsycholoog BIG (nr. 89911009425)

 • Ik ben sinds 1999 werkzaam in het boeiende en steeds veranderende werkveld van de geestelijke gezondheidszorg. Na het behalen van mijn doctoraal voor zowel Kinder- en jeugdpsychologie, als Psychologie in de Gezondheidszorg, heb ik mijn vakkennis verder vergroot met de opleiding tot GZ-psycholoog.
 • In de sessies werk ik met  inlevingsvermogen, waarbij mijn insteek praktisch en vooral persoonlijk is . Ik zet cognitieve gedragstherapie en mindfulness-technieken in bij de behandeling van cliënten.
 • Daarnaast hebben levenservaringen een belangrijk deel van mijn manier van werken en algehele levenshouding bepaald. Ik houd van mijn vak; het is niet alleen een beroep maar ook een passie en steeds opnieuw gevoede, intense nieuwsgierigheid naar wat mensen “achter hun schermen” beweegt.
 • Sinds 2009 ben ik erkend supervisor en praktijkopleider voor GZ-psychologen in opleiding en verzorg ik colleges voor opleidelingen.
  Aandachtsgebieden: Mindfulness, slaapproblemen, angst en stemmingsklachten, Somatisch Onverklaarde Lichamelijke Klachten (SOLK),  en gehoor gerelateerde problemen.
 • Werkt in Tilburg en Waalwijk
 • Werkt in Tilburg op woensdagavonden en in Waalwijk op vrijdagenLVVP-visitatielogo-klein
 • Download Chantal’s kwaliteitsstatuut
 • Download Chantal’s privacyverklaring
 • “Soms moet je vergeten wat je voelt en onthouden wat je waard bent”

Uw naam:

Uw e-mail adres:

Onderwerp:

Uw bericht:

Kitty van Oosterhout

Psycholoog, lid NFG

 • In 1994 ben ik afgestudeerd als psycholoog, en sindsdien ben ik op meerdere fronten binnen de hulpverlening werkzaam geweest. Ik ben begonnen bij een reïntegratiebedrijf om mensen te ondersteunen bij arbeidsgerelateerde problematiek. Van daaruit ben ik doorgestroomd naar een specialistische GGZ-instelling.
 • Binnen de reguliere GGZ behandel ik nu dus al bijna twintig jaar mensen met diverse psychische diagnoses, die worden doorverwezen door de huisarts. Ik maak daarbij gebruik van allerlei technieken zoals onder andere oplossingsgerichte therapie, IPT (Interpersoonlijke Psychotherapie voor depressies en rouw), CGT (Cognitieve gedragstherapie), EMDR (om trauma’s en angsten te behandelen) en Schematherapie (om onderliggende patronen te behandelen).
 • Ik heb echter gemerkt dat bepaalde hulpvragen veel breder spelen, dus ook bij mensen die niet aan een diagnose voldoen, of mensen die hun leven “gewoon” weer even op de rit moeten krijgen. Hiervoor combineer ik de meest passende onderdelen uit bovenstaande en onderstaande technieken voor een behandeling op maat.
 • Via opleidingen op het gebied van NLP, hypnose en Mindfulness heb ik kennis gemaakt met methodieken die zeer snelle en blijvende veranderingen in gedrag teweeg kunnen brengen, en deze heb ik vervolgens met mijn ervaringen als psycholoog gecombineerd. Ik vind het belangrijk om samen te zoeken naar de patronen die ervoor zorgen dat gewoontes in stand worden gehouden. Ik werk daarbij vanuit een confronterende steunende houding met humor. Binnen Phoros werk ik als regulier psycholoog voor een project in Drunen, en vanuit mijn eigen bedrijf “321gezond” als “complementair psycholoog” die (gedeeltelijk) vergoed wordt vanuit de aanvullende verzekering. Hierdoor hoeft u uw (verplichte en vrijwillige) eigen risico niet aan te spreken, en bent u vaak goedkoper uit.
 • Ik vind na al die jaren mijn werk nog steeds fantastisch om te doen. Sowieso omdat iedere cliënt uniek is, waardoor ik altijd blijf leren. Het blijft bijzonder dat ik bij mag dragen aan de blijdschap die mensen voelen als ze hun klachten weer achter zich kunnen laten.
 • Werkt in Tilburg en Drunen.
 • Neem de kracht te veranderen wat je wil veranderen, de moed om te accepteren wat je niet kunt veranderen, en de wijsheid om het verschil te zien.

Download Kitty’s privacy-verklaring

Uw naam:

Uw e-mail adres:

Onderwerp:

Uw bericht:

Judith Centen

Psycholoog i.o. tot GZ-psycholoog, Psycholoog NIP, LOGO-verklaring, Basisaantekening Psychodiagnostiek bij het Nederlands Instituut van Psychologen

 • Als psycholoog vind ik het belangrijk om actief, respectvol en open te luisteren. Dat de cliënt een goede ‘klik’ voelt en zich op zijn/haar gemak voelt bij mij vind ik daarbij een voorwaarde. Vanuit dit uitgangspunt ga ik samen met de cliënt onderzoeken welke oorzaak er is voor de klachten en hoe de klachten kunnen afnemen of hanteerbaar worden. Hierbij ga ik uit van de kracht en mogelijkheden van de cliënt zelf, gebruikmakend van de behandeling die aansluit bij en aangepast is op de hulpvraag.
  Over mij: In 2015 studeerde ik af als psycholoog en ben ik direct aan de slag gegaan als psycholoog in de ouderenzorg. Ik heb vooral ervaring in de diagnostiek, begeleiding en behandeling van (oudere) mensen met stemmingsproblemen, cognitieve problemen en verlieservaringen.
 • In augustus 2019 ben ik begonnen aan een vervolgopleiding tot GZ-psycholoog en sindsdien werk ik ook bij Phorosadvies Eerstelijnspsychologen. Ik ben werkzaam op de vrijdag.

Download Judith’s privacy-verklaring

Uw naam:

Uw e-mail adres:

Onderwerp:

Uw bericht:

Rosalie Koolen

Klinisch psycholoog/ Kinder- en jeugdpsycholoog Specialist ( BIG nr 2904 9605 625);
Lid en deskundige Nederlandse Vereniging Psychosociale Oncologie.

 • In 1982 ben ik afgestudeerd in Klinische alsook in Ontwikkelingspsychologie en na een korteperiode werkzaam te zijn geweest binnen de psychiatrie met heel veel liefde en passie tot 2016 actief geweest binnen de medische psychologie.   Mijn registraties als GZ psycholoog en Klinisch psycholoog heb ik ook in die tijd behaald. Het was een voorrecht om mensen in alle leeftijden verder op weg proberen te helpen met hetgeen op hun pad kwam. Of het nu vrij milde klachten waren tot heftige crises; het kwam allemaal aan de orde. Door die veelzijdigheid heb ik me ook in tal van methodieken bekwaamd (trauma behandeling; cognitieve technieken; mindfulness; oplossingsgericht werken; counseling; existentiële psychotherapie). Mijn streven is altijd geweest in het gesprek het contact en niet de technieken de boventoon te laten voeren.
 • Het heeft altijd in me gezeten nieuwe paden op te zoeken en bij te dragen aan verbeteringen. Eenmaal heb ik een afdeling medische psychologie opgezet in een algemeen ziekenhuis en eenmaal de tak van de kinder- psychologie in een ander ziekenhuis. Ik ben met integrative medicine gestart vanuit het voormalige Slotervaartziekenhuis. Dat alles heeft ook geleid tot veel bestuurlijke activiteiten en neven banen zoals opleiden van studenten (geneeskunde en psychologie); Gender afdeling VU; Helen Dowlingsintituut.
 • Na mijn verhuizing naar Brabant ben ik momenteel parttime werkzaam bij een organisatie op gebied van Arbeid en Gezondheid waar cliënten heen verwezen worden met uiteenlopende klachten en dilemma`s vanuit de werk omgeving. Opnieuw betekent dat zoeken naar verbeteringen in het samenspel tussen persoon, werk- en thuis omgeving.
 • Ik vind het heel fijn nu ook in de eerste lijn praktijk te kunnen werken met een uitgebreid terrein aan vragen waar hopelijk mijn achtergrond van nut kan zijn. Juist in deze praktijk die zo uitdraagt dat er meer is dan een strakke buitenkant voel ik mij thuis. Ik ben nu werkzaam op de dinsdagen.
 • In mijn werkwijze probeer ik naast de inzet van invoelingsvermogen en humor bij te dragen aan veranderen wat te veranderen is maar ook het leren leven met wat niet veranderbaar is; en de beroemde helderheid te bewaren het verschil tussen die 2 te zien. Levenservaringen hebben mij geleerd dat dat een belangrijk motto is.

Download Rosalie’s privacy-verklaring 
Download Rosalie’s kwaliteitsstatuut

Uw naam:

Uw e-mail adres:

Onderwerp:

Uw bericht:

Terug naar home