Ons pand

 

Phorosadvies eerstelijns- & gezondheidszorg psychologen werken in een pand wat aan de buitenkant gewoon is en van binnen verrassend. De binnenkant laat zien hoe we proberen te werken met cursisten en cliënten: helder, puur, nuchter, veilig, humorvol en vanuit elkaar aanvullende invalshoeken.

Het pand is gebouwd als woonhuis door een geslaagde bouwondernemer uit Tilburg met binding met een sociale visie waarvan een prachtig glas-in-loodraam in de voorkamer BG getuige is. Het is een begin van een historie van 88 jaar als plek waar mensen leefden, werkten en kwamen om inzicht te krijgen in wie ze waren en hoe ze gelukkiger konden worden.

Op meerdere plaatsen lijkt het pand “niet af” als verbeelding van hoe wij tegen veranderingsprocessen van mensen aankijken: altijd in ontwikkeling. We moedigen cliënten aan om open te zijn naar zichzelf over wat nog niet af is, ook als ze bij ons een therapie afronden.

De ruimten

De wachtruimte bevindt zich in de trappenhal waar vele traptreden verschillende kanten opgaan en groepsruimte en spreekkamers zichtbaar zijn, waarvan sommige door glazen wanden. De werkruimten zijn af te scheiden, maar laten in de verte stemmen horen zonder te kunnen verstaan wat er gezegd wordt. Je bent niet de enige klant en er lopen ook andere therapeuten rond.

De verschillende gespreksruimten hebben een warm oranje kleed als kader waarbinnen het therapiegesprek plaats vindt. Het meubilair vertegenwoordigt Nederlands ontwerp: nuchter maar tegelijkertijd met oog voor kwaliteit en gewenst effect zoals ook onze therapiebenadering.

U zult wellicht niet alle gespreksruimten meemaken gedurende uw traject maar ze benadrukken de kleine verschillen en de wezenlijke overeenkomsten tussen ons als therapeuten, cliënten en cursisten. Wij zijn allemaal mensen die wensen gelukkig te zijn.

De fotopresentatie zal u een indruk geven van onze werkruimte.