Therapeuten 2018-10-15T13:28:28+00:00

Therapeuten

Bij phoros werken gekwalificeerde therapeuten: eerstelijnspsychologen NIP/ GZ psychologen BIG. Iedereen heeft ruime ervaring in de eerstelijns psychologische hulpverlening. Een psycholoog heeft daarnaast ruime ervaring in organisatieadvies en bedrijfsopleidingen.
Wij zijn aangesloten bij de beroepsverenigingen: NIP, LVVP en NVPO.
Bij Phoros Advies eerstelijnspsychologen werken:

Niek Meulenbroek

Eerstelijnspsycholoog NIP, gezondheidszorgpsycholoog BIG, gecertificeerd bedrijfsopleider, lid en deskundige Nederlandse Vereniging van Psychosociale Oncologie, Registerpsycholoog NIP / Gezondheidszorg, Registerpsycholoog NIP/ Arbeid & Organisatie

 • Meer dan drieëndertig jaar werkzaam als zelfstandig gevestigd psycholoog. In de sessies werk ik klachtgericht, inzicht-gevend en vooral persoonlijk. Ik gebruik 40 jaar persoonlijke ervaring met mindfulness-technieken (MBCT/MBSR) en toepassingen daarvan in het werk met cursisten en de behandeling van clienten.
 • Eerder enkele jaren werkzaam geweest in een psychotherapiepraktijk met specialisatie seksuologie. Daarvoor werkervaring in een multinational als intern bedrijfsopleider, waarna enkele jaren werkzaam bij een organisatieadvies bureau in Zeist als bedrijfsopleider en consultant.
 • Sinds ruim tien jaar begeleid ik kankerpatiënten (en hun partner/kinderen) op het psychosociale vlak. Daarbij zet ik ook regelmatig mindfulness technieken als extra ondersteuning in.
 • Werkt als enige in de praktijk met jeugdigen vanaf 18 jaar oud.
 • Aandachtsgebieden: kortdurende gezins- en partnerrelatietherapie, seksuele problematiek, angst en depressie, levensfaseproblematiek, identiteitsproblemen, werkgebonden problemen en mindfulness-trainingen open inschrijving.
 • Werkt in Tilburg en Drunen.LVVP-visitatielogo-klein
 • Download Niek’s kwaliteitsstatuut
 • Download Niek’s privacy-verklaring
 • “Omarm wat werkt.”

Uw naam:

Uw e-mail adres:

Onderwerp:

Uw bericht:

Miranda Mens

Eerstelijnspsycholoog NIP, gezondheidszorgpsycholoog BIG, Lid en deskundige Vereniging van Psychosociale Oncologie

 • Mijn loopbaan ben ik gestart als operatie-assistente in het Willem-Alexanderziekenhuis in ’s- Hertogenbosch en later in het Tweestedenziekenhuis te Waalwijk. Na mijn studie psychologie te hebben afgerond ben ik gaan werken bij een grote praktijk in Rosmalen. Aanvankelijk legde ik me vooral toe op forensisch psychodiagnostisch onderzoek en rapportage, wat ik erg fascinerend vond en aansloot bij mijn nieuwsgierigheid naar menselijke drijfveren en motivaties. Later ben ik me steeds meer gaan toeleggen op behandelingen van cliënten en merkte dat ik daar meer bevrediging in vond. Het aangaan van contacten en (behandel-)relaties met mensen en hen kunnen ondersteunen in tijden waarin zij ondersteuning behoeven spreekt me erg aan.
 • Sinds november 2008 ben ik werkzaam voor Phoros. Mijn belangrijkste aandachtsgebieden zijn onder andere: traumaverwerking, werkgerelateerde problematiek en rouwproblematiek, maar juist de veelzijdigheid van mijn vak als eerstelijnspsycholoog vind ik boeiend, waarbij ik verschillende mensen en verschillende typen klachten tegenkom. Sinds het voorjaar van 2018 heb ik mijn specialisatie Medische Psychologie afgerond, gericht op het behandelen van psychische klachten bij mensen met kanker of chronische, medische aandoeningen.
 • Voornamelijk werk ik kortdurend en gebruik daarbij technieken uit de cognitieve gedragstherapie, interpersoonlijke psychotherapie bij depressie, oplossingsgerichte therapie en EMDR-behandelingen bij trauma- of verwerkingsproblematiek. Als therapeut kan ik als de situatie daarom vraagt confronterend zijn. Verder ben ik vooral concreet en vaak to-the-point, waarbij ik een steunende en open positie inneem.
 • Werkt in Tilburg en Medisch Centrum Oud Noord (Tilburg) en WaalwijkLVVP-visitatielogo-klein
 • Download Miranda’s kwaliteitsstatuut
 • Download Miranda’s privacy-verklaring
 • ‘het leven is wat je gebeurt terwijl je andere plannen maakt’.  -Acda & de Munnik

Uw naam:

Uw e-mail adres:

Onderwerp:

Uw bericht:

Marion van Rooij

Marion neemt geen nieuwe cliënten meer aan omdat zij gaat stoppen in 2019.

Eerstelijnspsycholoog NIP, Gezondheidszorgpsycholoog BIG, Registerpsycholoog NIP/ Gezondheidszorg, Lid en deskundige Nederlandse Vereniging Psychosociale Oncologie

 • Sinds 2001 ben ik werkzaam in de eerstelijns psychologie, begonnen in een middelgrote praktijk en medio 2014 toegetreden tot Phoros Advies. Daarnaast heb ik sinds 2011 een eigen praktijk in ’s-Hertogenbosch.
 • In principe werk ik klachtgericht maar ook cliëntgericht en maak o.a. gebruik van cognitief-gedragstherapeutische technieken, psycho-educatie, oplossingsgerichte technieken, EMDR, mindfulness. Doelgroep: (jong) volwassenen
 • Ik vind het van wezenlijk belang aansluiting te zoeken bij de ander, een tijdje mee te lopen op diens levenspad, te kijken wat er nodig is en weer met vertrouwen los te laten. Met betrokkenheid en humor werk ik samen naar een nieuw evenwicht, een nieuwe balans. Want wat een mens ook te verwerken krijgt, steeds weer is er een bron aan te spreken, te leren en te ervaren waardoor we verder (kunnen) komen.
 • Mijn aandachtsgebieden zijn: levensfaseproblematiek, verliesverwerking, angst en depressie, (chronische) pijn, oncologie, identiteitsproblemen. Sinds enkele jaren gaat mijn speciale aandacht uit naar mensen die op een of andere manier met kanker in aanraking komen en hier een weg in zoeken
 • Werkt in Tilburg en DrunenLVVP-visitatielogo-klein
 • Download Marion’s kwaliteitsstatuut
 • Download Marion’s privacyverklaring
 • Ont-moet en begroet wat er is

Uw naam:

Uw e-mail adres:

Onderwerp:

Uw bericht:

Kitty van Oosterhout

Psycholoog, lid NFG

In 1994 ben ik afgestudeerd als psycholoog, en sindsdien ben ik op meerdere fronten binnen de hulpverlening werkzaam geweest. Ik ben begonnen bij een reïntegratiebedrijf om mensen te ondersteunen bij arbeidsgerelateerde problematiek. Van daaruit ben ik doorgestroomd naar een specialistische GGZ-instelling.

Binnen de reguliere GGZ behandel ik nu dus al bijna twintig jaar mensen met diverse psychische diagnoses, die worden doorverwezen door de huisarts. Ik maak daarbij gebruik van allerlei technieken zoals onder andere oplossingsgerichte therapie, IPT (Interpersoonlijke Psychotherapie voor depressies en rouw), CGT (Cognitieve gedragstherapie), EMDR (om trauma’s en angsten te behandelen) en Schematherapie (om onderliggende patronen te behandelen).
Ik heb echter gemerkt dat bepaalde hulpvragen veel breder spelen, dus ook bij mensen die niet aan een diagnose voldoen, of mensen die hun leven “gewoon” weer even op de rit moeten krijgen. Hiervoor combineer ik de meest passende onderdelen uit bovenstaande en onderstaande technieken voor een behandeling op maat.

Via opleidingen op het gebied van NLP, hypnose en Mindfulness heb ik kennis gemaakt met methodieken die zeer snelle en blijvende veranderingen in gedrag teweeg kunnen brengen, en deze heb ik vervolgens met mijn ervaringen als psycholoog gecombineerd. Ik vind het belangrijk om samen te zoeken naar de patronen die ervoor zorgen dat gewoontes in stand worden gehouden. Ik werk daarbij vanuit een confronterende steunende houding met humor. Binnen Phoros werk ik als regulier psycholoog voor een project in Drunen, en vanuit mijn eigen bedrijf “321gezond” als “complementair psycholoog” die (gedeeltelijk) vergoed wordt vanuit de aanvullende verzekering. Hierdoor hoeft u uw (verplichte en vrijwillige) eigen risico niet aan te spreken, en bent u vaak goedkoper uit.

Ik vind na al die jaren mijn werk nog steeds fantastisch om te doen. Sowieso omdat iedere cliënt uniek is, waardoor ik altijd blijf leren. Het blijft bijzonder dat ik bij mag dragen aan de blijdschap die mensen voelen als ze hun klachten weer achter zich kunnen laten.

Werkt in Tilburg en Drunen.

Neem de kracht te veranderen wat je wil veranderen, de moed om te accepteren wat je niet kunt veranderen, en de wijsheid om het verschil te zien.

Download Kitty’s privacy-verklaring

Uw naam:

Uw e-mail adres:

Onderwerp:

Uw bericht:

Marion Robben

Psycholoog NIP, LOGO-verklaring, Basisaantekening Psychodiagnostiek bij het Nederlands Instituut van Psychologen

Ik ben nu 31 maar als kind zei ik al: “ik wil weten hoe mensen in elkaar zitten”. En dat is nooit veranderd. Ik vind het leuk om te analyseren en complexe situaties te doorgronden. En dat natuurlijk in combinatie met in contact zijn met mensen. Hierbij streef ik ernaar om naar de mens achter het probleem te kijken en een veilige omgeving te creëren om samen met een cliënt aan de slag te gaan. Daarbij vind ik het belangrijk om uit te gaan van een evidence based werkwijze, zonder op de automatische piloot vast te houden aan standaard protocollen. Dat houdt in binnen de gegeven kaders creatief en flexibel te werk gaan. Bovendien maak ik me kennis snel eigen, beschik ik over goede communicatieve vaardigheden en werk ik graag samen met anderen.

Ik werk sinds 2011 tot heden als psycholoog bij BrabantZorg.Mijn werkzaamheden daar zijn: Begeleiding, behandeling, diagnostiek bij een gevarieerde groep cliënten. Daarnaast begeleiding van verzorgende teams en verwanten in het omgaan met de cliënt en deskundigheidsbevordering van medewerkers. Verder samenwerking binnen multidisciplinaire teams, verzorging indicatie-aanvragen, deelname aan werkgroepen binnen de vakgroep psychologie. Ik werk daar op de afdelingen: revalidatie, psychogeriatrie, somatiek, dagbehandeling en 1e lijn.

Ik werk vanaf April 2017 op maandagen gedurende bijna twee jaar bij Phorosadvies Eerstelijnspsychologen in het kader van een GZ-opleiding. Dit is om mijn ervaring in behandeling van een bredere groep cliënten, dan ik bij Brabant Zorg zie, te vergroten.

Download Marion’s privacy-verklaring

Uw naam:

Uw e-mail adres:

Onderwerp:

Uw bericht:

Terug naar home